Opa Fladder

Mijn commentaar maakt het verhaal niet minder waar

Bijna alle nul sterren restaurants hebben de noodklok geluid: Er dreigt een tekort aan frikandellen in Nederland. Alle grote kranten reageerden op de noodkreet en hebben een artikel geschreven over het dreigend tekort aan dit verfijnde stukje vlees uit Nederlandse keuken.

De beperkte levering had het gevolg van ons klimaatprobleem kunnen zijn. Volgens bekende Tukkers en Achterhoekers zijn er in Oost Nederland veel frikandellenbossen. Bij navraag bleek dat in deze bossen al jaren geen frikandel meer in het wild groeit.

Andere kranten geven aan dat het tekort aan arbeidskrachten voor fabricage oorzaak is, maar dat wordt door cafetaristen ontkend. Maar wat is er dan aan de hand? Hoe komt het dat smaakvol Nederland zijn favoriete snack niet kan kopen?

Via eigen onderzoek zijn we gestuit op een actie van kroketten. In het diepste geheim heeft actiegroep Kroketterend Nederland acties uitgevoerd, die de levering van frikandellen tegenhielden. Snackkoningin Mora wilde niet reageren op alle aantijgingen.

https://www.telegraaf.nl/financieel/932168038/frituurs-signaleren-frikandellentekort